Fostele magazine PIC, din nou scoase la vanzare. Intelegerea cu reteaua Succes a picat

Data publicarii: 26-03-2013 | Afaceri

Omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul firmei Succes Nic Com, a renuntat sa cumpere cele patru hipermarketuri PIC, retea apartinand fratilor Penescu si aflata in faliment, astfel ca lichidatorul judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services (PwC) le-a scos la vanzare.

Cele patru hipermarketuri sunt in Pitesti (15.000 mp), Craiova (21.200 mp), Oradea (16.850 mp) si Calarasi (24.500 mp). PwC a scos la vanzare si un teren de 78.900 de metri patrati detinut de firma PIC in comuna Blejoi, in apropiere de Ploiesti, dar si un hipermarket in Braila (17.100 mp).   

Reteaua PIC, controlata de fratii Ilie si Cornel Penescu, a intrat in insolventa la finalul anului 2009 si se afla sub administrarea judiciara a PwC. Intr-o prima faza, Sar¬cina a inchiriat spatiile magazinelor PIC din Pitesti si Cra¬iova, redeschise sub brandul Succes.    

Potrivit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia sa cumpere cladirile in care se afla ma¬ga¬zinele din Pitesti si Craiova, dar si pe cele din Oradea si Calarasi, care ar fi urmat sa fie redeschise sub marca Succes. Intelegerea nu a mai fost insa parafata, potrivit reprezentantilor lichidatorului judiciar.

Integral in Adevarul