Ofertele pentru intermedierea listarii a Bursa a CE Oltenia se depun pana in 15 aprilie

Data publicarii: 26-03-2013 | Bursa

Companiile interesate de intermedierea Ofertei Publice Primare de Vanzare de Actiuni emise de Complexul Energetic Oltenia si admiterea la tranzactionare a actiunilor acestei societati in sisteme de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti se depun pana in 15 aprilie 2013, potrivit anuntului cu privire la selectarea intermediarilor in acest proces publicat, luni, in presa interna si internationala.

Pot depune oferte societati de servicii de investitii financiare, institutii de credit si/sau alte entitati de natura echivalenta acestora, precizeaza Ministerul Economiei intr-un comunicat remis, luni AGERPRES. 

Complexul Energetic Oltenia intentioneaza lansarea unei Oferte Publice Primare de Vanzare de Actiuni reprezentand 12% din capitalul social existent al societatii anterior majorarii capitalului social, la care se adauga actiunile ramase nesubscrise ca urmare a exercitarii dreptului de preferinta acordat actionarilor privati existenti. 

Capitalul social al societatii se va majora cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent, din care un pachet de actiuni reprezentand 3,29% va fi oferit spre subscriere in cadrul dreptului de preferinta al Societatii Fondul Proprietatea (FP) pentru asigurarea cotei de participatie detinuta anterior majorarii capitalului social. Actiunile ramase nesubscrise urmare a exercitarii dreptului de preferinta acordat FP vor fi oferite impreuna cu pachetul de actiuni nou emise de 12% in cadrul proiectului. 

Potrivit anuntului, intermediarul Ofertei Publice Primare va fi selectat pe baza de licitatie tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor. 

Intermediarii pot participa la licitatie, in mod individual sau in asociere, iar pretul Caietului de Sarcini este de 8.000 euro (sau echivalentul in lei sau, dupa caz, dolari calculat la cursul de schimb BNR din ziua platii), la care se adauga TVA de 24%. 

Participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare in valoare de 30.000 euro sau echivalentul acestei sume in lei sau, dupa caz, in dolari, calculat la cursul BNR din ziua emiterii scrisorii de garantie bancara. 

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in baza H.G. nr. 1024/2011 prin fuziunea prin contopire a Societatii Comerciale Complexul Energetic Craiova S.A., Societatii Comerciale Complexul Energetic Rovinari S.A., Societatii Comerciale Complexul Energetic Turceni S.A. si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia S.A. 

Actionarul majoritar este statul roman, prin Ministerului Economiei, care detine o cota de 77,17% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ este Fondul Proprietatea, cu o cota de 21,53%. 

Compania a raportat o cifra de afaceri de peste 2,23 miliarde de lei pentru anul trecut si un profit operational (EBITDA) de aproape 681,5 milioane de lei. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: