CEC Bank lanseaza Creditul APIA pentru finantarea capitalului de lucru - Bunastare pasari

Data publicarii: 26-03-2013 | Finante-Banci

CEC Bank S.A. a incheiat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM) conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215 - plati privind bunastarea animalelor - pachetul b - pasari.

Astfel, CEC Bank a lansat creditul punte pentru finantarea capitalului de lucru, pentru desfasurarea activitatilor curente, inclusiv pentru plata obligatiilor catre bugetul de stat si celelalte bugete.

Categoriile de clienti eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, si care detin, cresc sau exploateaza pasari, individual sau in forme de asociere, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Creditele se acorda in LEI, iar valoarea finantarii poate fi de pana la 80%-85% din valoarea decontului justificativ prevazuta in adeverinta eliberata de APIA, in functie de performanta financiara a clientului.

Costurile practicate in prezent de CEC Bank pentru finantarea acestor clienti sunt urmatoarele:

  • dobanda variabila compusa din ROBOR 3 luni plus marja intre 3 p.p. si 4 p.p., stabilita in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul (actualizata trimestrial in prima zi lucratoare). In prezent dobanda variaza intre 9,03% si 10,03%.
  • comision de gestiune de 0,35% aplicat la valoarea creditului acordat si perceput la acordarea creditului.   

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventiile incheiate de banca cu APIA si FGCR/FNGCIMM sau in actele aditionale ulterioare.

"Prin incheierea acestei conventii, CEC Bank sprijina in continuare producatorii agricoli, oferindu-le  conditii avantajoase de creditare si consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a finantarilor”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul de Internet al Bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: