Elena Ungureanu (VISA): Piata romaneasca, un potential de peste 900 milioane euro la tranzactii pe card

Data publicarii: 26-03-2013 | Finante-Banci

Piata romaneasca a tranzactiilor electronice la comercianti cu cardul are un potential de peste 900 milioane de euro, a declarat, marti, Elena Ungureanu, Senior Relationship Manager Visa Europe, intr-o conferinta privind piata cardurilor.

'Romania este pe locul 22, in Europa, la tranzactiile pe card on-line, iar in ceea ce priveste sectorul e-commerce acesta acopera doar doi la suta din totalul tranzactiilor electronice. Potentialul piatei romaneasti depaseste 900 de milioane de euro, chiar se poate apropia de un miliard de euro, ca valoare a sumelor care ar putea fi tranzactionate. Doar 44 la suta din populatie are acces la internet, in Romania, dar, in ultimii trei ani, s-a inregistrat, totusi, o crestere anuala de 30 la suta a comertului electronic', a aratat managerul VISA, in conferinta 'Cards Forum 2013', organizata de trustul Finmedia. 

Potrivit statisticilor prezentate de Elena Ungureanu, valoarea tranzactiilor on-line va creste, in Europa, cu 70 la suta, in perioada 2010 - 2016, in contextul in care 20 la suta din valoarea tranzactiilor la comercianti o reprezinta tranzactiile on-line. 

Ungureanu a spus ca in Romania frecventa cumparaturilor on-line este de numai o data la doua sau trei luni, in randul populatiei bancarizate. 

Participantii dezbat subiecte privind stadiul actual si principalele tendinte pe piata cardurilor, cele mai bune practici in mobile banking, tendintele si tehnologiile pe piata programelor de fidelitate pentru utilizatorii de carduri.

Sursa: AGERPRES