Adeplast preia productia si distributia brandului german de vopsele Dufa in Romania si Bulgaria

Data publicarii: 27-03-2013 | Afaceri

Compania Adeplast, detinuta de omul de afaceri Marcel Barbut, a preluat a preluat productia si distributia brandului de vopsele Dufa in Romania si Bulgaria. Tranzactia a fost anuntata astazi de reprezentantii Adeplast si cei ai grupului german Meffert, care detine brandul Dufa.

In cadrul acestui parteneriat, divizia de vopsele a Adeplast a preluat departamentul de vanzari, distributia si clientii cu care functiona Dufa in Romania. Productia de vopsea Dufa a fost transferata intr-o prima etapa la fabrica din Oradea, iar dupa deschiderea programata in luna iunie si intr-o unitate la Ploiesti.  

 In prima faza, produsele premium marca Dufa vor fi importate din Germania de la fabricile grupului Meffert. In contrapartida, Adeplast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi si polistiren pentru pietele din Germania, Ungaria si Ucraina.   Divizia de vopsele a Adeplast va functiona cu doua departamente diferite de vanzari, cate unul pentru fiecare dintre cele doua marci.   In 2012, Adeplast a vandut vopsele si tencuieli decorative de aproximativ 1,7 milioane euro, nivelul realizat de Dufa in Romania ridicandu-se la aproximativ 1,9 milioane de euro. 

  "Atata vreme cat avem capacitatea, stim si putem sa producem la standardele impuse de Meffert, am decis sa aducem langa marca de vopsele Adeplast si un brand cu notorietate si cota importanta de piata", a declarat, intr-un comunicat, proprietarul Adeplast.

Integral in Adevarul