Cozi imense la Finantele Publice. Impozitul redus se poate plati pana pe 31 martie

Data publicarii: 27-03-2013 | Afaceri

Cei care platesc integral impozitele pe cladiri, teren sau masina pana la sfarsitul lunii martie, beneficiaza de o bonificatie de 10% din suma datorata. Functionarii au gasit deja explicatii pentru aglomeratia creata.

Mai sunt cateva zile pana pe 31 martie, cand expira termenul pana la care romanii beneficiaza de o reducere de 10% la plata impozitelor. Astfel ca incep sa se aglomereze si directiile de finante. In Timis, contribuabilii stau la cozi ore in sir ca sa plateasca darile la stat.

La sediul Finantelor Publice din Timisoara, aparatul care elibereaza numere de ordine a epuizat mai multe role de hartie intr-o singura zi. Sistemul, menit sa evite formarea neintelegerilor la coada, nu a fost suficient pentru a-i multumi pe oameni.

Functionarii de la finante au identificat si vinovatii pentru aglomeratia creata: contribuabilii, care vin pe ultima suta de metri sa plateasca impozitele. Pe de alta parte, procesul este ingreunat pentru ca unele persoane solicita chiar si cate cinci numere de ordine.

Comoditatea este o alta explicatie pentru formarea cozilor la ghisee. Desi multe documente fiscale pot fi depuse on-line, oamenii prefera sa le aduca personal la directiile financiare. Cei care platesc integral impozitele pe cladiri, teren sau masina, pana la sfarsitul lunii martie, beneficiaza de o bonificatie de 10% din suma datorata.

Sursa: TVR.ro