Autoritatile de Management au platit aproximativ 715 milioane de lei catre beneficiarii de fonduri europene

Data publicarii: 28-03-2013 | Finante-Banci

Beneficiarii de fonduri europene incaseaza in aceasta luna banii pe cererile de rambursare restante ca urmare a schimbarilor impuse in sistem de Ministerul Fondurilor Europene. Sumele achitate in aceasta perioada au fost asigurate dintr-un imprumut de 1,2 miliarde de lei contractat de la Trezorerie la inceputul lunii martie. Imprumutul a fost aprobat de Guvernul Romaniei prin Hotararea 73/2013.

"Autoritatile de Management au platit beneficiarilor facturi restante in valoare de aproximativ 715 milioane de lei pana pe 25 martie, adica aproape 60% din valoarea imprumutului contractat de la Trezorerie. Vom avea grija ca celelalte cereri de rambursare sa fie achitate cat mai repede, indiferent de efortul pe care trebuie sa-l depuna angajatii statului, pentru ca intreaga suma imprumutata de la Trezorerie sa fie virata beneficiarilor in aceasta luna. In plus, vom impune acest ritm de lucru alert pentru a recupera intarzierile si pentru a ajunge la zi cu plata facturilor”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cele mai mari sume au fost achitate de AM pentru Programul Operational Regional - aproape 251 de milioane de lei, AM  pentru Programul Operational Sectorial Mediu - circa 169 de milioane de lei si de AM Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - aproape 166 de milioane de lei.

Ca pondere in totalul sumelor alocate prin HG 73/2013, AM POR si AM POS DRU au achitat peste 60% din fonduri, iar AM POS Mediu - peste 50%.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: