Decretele privind demisia lui Pivniceru si numirea lui Ponta interimar la MJ, semnate de presedintele Basescu

Data publicarii: 28-03-2013 | Politica

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul privind desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justitiei, informeaza Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului a semnat joi si decretul prin care ia act de demisia Monei Pivniceru din functia de ministru al Justitiei. 

Guvernul a anuntat marti ca primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu in care au convenit ca seful Executivului sa preia interimatul postului de ministrul al Justitiei. 

"Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca ulterior sedintei de Guvern de maine, 27 martie, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala", se preciza intr-un comunicat al Guvernului. 

Dupa preluarea interimatului la Ministerul Justitiei, urmeaza ca seful Executivului sa faca o noua propunere pentru acest portofoliu, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare. 

Premierul a vorbit marti si despre posibilitatea ca el sa numeasca noi procurori pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie si a Parchetului General, in perioada in care va asigura interimatul la MJ. 

"Este foarte posibil, dar numai in conditiile in care voi avea o discutie cu reprezentantii, cu CSM si cu presedintele tarii, in asa fel incat intr-un fel sa existe un acord intre cele trei parti implicate de lege, pentru ca, altfel, doar sa fac propuneri, pe care dupa aceea mi le respinge presedintele sau care nu sunt acceptate si de CSM, nu are rost sa facem asa ceva", a precizat Victor Ponta, la o emisiune televizata, intrebat daca in perioada in care va asigura interimatul postului de ministru al Justitiei ar putea face nominalizarile pentru sefia Parchetului General si a Directiei Nationale Anticoruptie. 

Senatorii au validat-o marti pe Mona Pivniceru pentru functia de membru al Curtii Constitutionale a Romaniei din partea Camerei superioare a Parlamentului. 

Pivnicru a fost propusa de Partidul National Liberal. 

Mona Pivniceru il va inlocui in functia de judecator la CCR pe Ion Predescu, caruia ii va expira mandatul in luna iunie. 

Mandatul Monei Pivniceru la CCR este de noua ani. 

Sursa: AGERPRES