Peste 50.000 de romani au cumparat pachete de vacanta pentru litoral prin programul Inscrieri Timpurii

Data publicarii: Astazi, 29-03-2013 | Turism

Peste 50.000 de romani au cumparat pachete de vacanta pentru litoral, pana in 25 martie 2013, in crestere cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie a unui sejur ridicandu-se la 580 lei de persoana, potrivit unui comunicat transmis vineri de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism.

Cele mai cautate statiuni pentru care au optat turistii romani in cadrul programului 'Inscrieri timpurii' sunt Mamaia-Navodari, Eforie Nord, Neptun, Saturn, Jupiter, Mangalia, Venus, Olimp, Costinesti, Cap Aurora. 

'Faptul ca in 2013 inregistram o crestere de pana la 20% fata de anul anterior arata ca evolutia pozitiva constatata de noi la sfarsitul sezonului trecut se mentine. In mod evident, discounturile atractive si serviciile ofertate au reprezentat motivatii importante pentru publicul roman, achizitionarea in acest sistem a vacantelor fiind o abordare sanatoasa si echilibrata. Consideram ca ANAT are un rol semnificativ in aceasta crestere, intrucat a comunicat constant avantajele programului si vom continua sa facem acest lucru', a declarat presedintele ANAT, Lucia Morariu. 

Desi, in principiu, perioada 'Inscrierilor Timpurii' se incheie la data de 31 martie 2013, o parte dintre agentiile de turism au prelungit reducerile aferente programului, intrucat cererea de pachete a fost ridicata. Agentiile membre ANAT ofera, in continuare, vacante cu reducere de pana la 20% pana la sfarsitul lunii aprilie. 

'ANAT, FPTR si hotelierii inscrisi in program au decis sa vina in sprijinul turistilor romani si sa prelungeasca reducerile acordate in cadrul programului 'Inscrieri Timpurii', la un nivel de pana la 20%, pentru plata vacantelor pana la sfarsitul lunii aprilie', a adaugat Lucia Morariu.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: