Peste 16.000 ore de voluntariat prin programul Voluntar de profesie, lansat de Fundatia Vodafone

Data publicarii: 01-04-2013 | Diverse

  • 18 persoane selectionate si sustinute de Fundatia Vodafone incheie astazi cele sase luni de voluntariat in programul "Voluntar de profesie”
  • Voluntarii au lucrat timp de sase luni pentru ONG-uri din Romania, ai caror beneficiari sunt copii si tineri cu dizabilitati, persoane bolnave de cancer, batrani, familii sarace din mediul rural, copii abandonati, persoane cu probleme de infertilitate
  • Pe toata durata programului, Fundatia Vodafone a asigurat salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative

Fundatia Vodafone incheie astazi cea de-a treia editie a programului Voluntar de profesie, prin care 18 persoane au lucrat, timp de sase luni, in beneficiul organizatiilor non profit din Bucuresti si alte 9 orase.  

Proiectele dezvoltate de voluntari pe parcursul acestor luni acopera domeniile sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si se adreseaza unui numar mare de beneficiari: copii si tineri bolnavi de cancer, tineri cu diferite dizabilitati, persoane afectate de scleroza multipla, persoane bolnave de hemofilie, batrani, copii aflati in risc de abandon ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate si persoane care se confrunta cu probleme de infertilitate. 

Astfel, in cadrul programului au fost lansate centre afterschool pentru copiii aflati in plasament, un centru de consiliere si informare pentru persoanele care sufera de scleroza multipla, un program de sprijin psihosocial pentru copiii bolnavi de cancer din judetul Iasi, o platforma de teambuilding social, un centru medical pentru copiii si batranii in situatii economice dificile. 

De asemenea, voluntarii au strans fonduri pentru renovarea "Centrului medical de tratament si recuperare de la Buzias” si au infiintat un workshop de fotografie pentru copii.  Detalii despre proiectele voluntarilor se regasesc pe www.facebook.com/fundatiavodafone. 

Voluntarii, care astazi incheie programul "Voluntar de profesie”, au varste cuprinse 21 si 54 de ani, sunt de profesie economist, psihopedagog, asistent medical, specialist marketing, profesor, arheolog sau asistent social, iar organizatiile non profit pentru care au lucrat sunt: Asociatia Little People Romania, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Cristian Serban Timisoara, Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Hopes for life,  Fundatia Sfantul Dimitrie, Asociatia Nationala a Bibliotecilor si Bibliotecarilor Publici din Romania, Asociatia Charity Works, Asociatia Mediasul pentru Cultura, Asociatia Hercules, Asociatia Speromax Alba, Fundatia Chance for life, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Asociatia SOS Infertilitatea. 

In total, cei 18 voluntari au efectuat peste 16.000 ore de voluntariat, in beneficiul a peste 10.000 de persoane. Pe toata durata programului, Fundatia Vodafone a asigurat salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative. 

Voluntar de profesie este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial sub numele de World of Difference.  Pana astazi, peste 1000 de voluntari din 15 tari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. Programul se adreseaza celor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit, in beneficiul copiilor, batranilor si familiilor defavorizate, in domeniile educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici.

In Romania, programul se afla la a treia editie. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: