Blocaj exploziv la Oltchim. Comisia Europeana a dat aviz negativ pentru ajutorul de stat, incep diponibilizarile

Data publicarii: 02-04-2013 | HR/Cariere

Reorganizarea Oltchim a ajuns in impas dupa ce Comisia Europeana a dat aviz negativ pentru ajutorul de stat. Muncitorii au iesit si ieri in strada, nemultumiti de neplata salariilor si de disponibilizarile iminente.

Ieri a fost cea de-a cincea zi de proteste ale angajatilor de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea. Nemultumiti pentru ca nu si-au primit salariile pe ultimele trei luni, dar si pentru ca au fost anuntate disponibilizari masive in urma avizului negativ de la Comisia Europeana privind ajutorul de stat, oamenii au iesit din nou in strada. Protestatarii au marsaluit pe drumurile nationale care fac legatura intre Ramnicu Valcea si Targu-Jiu, respectiv Craiova. Dupa mai bine de 10 kilometri de mers pe jos, muncitorii s-au asezat in mijlocul unei intersectii si au blocat intrarea in orasul Ocnele Mari, dar si accesul spre Targu-Jiu si Ramnicu Valcea.  

  "Domnul Ponta trebuie sa inteleaga ca ne-a ajuns cutitul la os. Trebuie sa lase lumea politica si sa vina aici sa ne rezolve situatia Oltchimului. Nu se mai poate asa", a spus nemultumit Vali Ilinescu, muncitor care a protestat ieri. Protestatarii au amenintat ca vor iesi in strada in fiecare zi pana cand cele 45 de milioane de euro necesare pentru repornirea combinatului vor fi alocate de catre Guvern sau de banci. 

Integral in Adevarul