Victor Ponta AMANA numirea procurorilor sefi: O va face noul ministru al Justitiei

Data publicarii: 02-04-2013 | Politica

Premierul Victor Ponta a anuntat, dupa intalnirea cu sectia de procurori a CSM ca nu s-a vorbit despre nominalizari la sefia Parchetelor, ci s-a stabilit ca va fi numit un nou ministru al Justitiei care sa mearga pe o procedura "de selectie a viitorilor procurori sefi cu toate etapele".

"Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu alta ocazie, chiar daca pentru dvs sunt iportante numele. Nu am facut asemenea nominalizari, am discutat despre procedura: daca mergem pe cea prevazuta de lege - propunerea procurorilor sefi facuta premier, cu aviz de la CSM si numire de catre presedinte - sau pe procedura discutata si cu ministrul Pivniceru si Comisia Europeana, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu sectia de procurori. Opinia sectiei de procurori e de a merge pe o procedura de selectie cu toate etapele. Am luat act, am spus ca nu vreau sa facem propuneri decat daca ne intelegem asupra procedurii de urmat", a explicat Ponta.

El a adaugat ca vor participa la selectie toti cei care vor sa se inscrie. "Nu stiu cand vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justitiei", a punctat Ponta.

Premierul a adaugat ca nu e vorba de o razgandire, ci ca s-a consultat cu CSM si a propus o anume procedura care nu a fost agreata de CSM. "Noul ministru va trebui sa faca o procedura care sa nu fie supusa reprosurilor", a mai spus Ponta.

Balbaieli cu privire la numirea unui nou sef la DNA

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti dimineata, ca a propus-o pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al DNA. Anuntul a fost facut inainte ca Victor Ponta sa aiba intalnirea cu CSM si presedintele Traian Basescu pe acest subiect, care este programata in urmatoarele ore. "Premierul a raspuns la alta intrebare", a spus Zaharescu, intrebat daca este adevarat ca premierul o va propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea Directiei Nationale de Anticoruptie.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: