Presedintele Fondului de Garantare: Deponentii din Romania ai Bank of Cyprus au venit la niste conditii de dobanda, dar au fost informati ca este vorba de o sucursala a unei banci straine

Data publicarii: 02-04-2013 | Finante-Banci

Eugen Dijmarescu, presedintele Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, afirma ieri dupa-amiaza ca solutia cea mai buna ar fi ca sucursala locala a Bank of Cyprus sa fie preluata de alta banca.

  "Cel mai bine ar fi sa existe un cumparator pentru Bank of Cyprus din Romania. Noi nu participam in etapa aceasta, ci vom interveni daca nu va fi gasita o solutie. Banca centrala trebuie sa ia o decizie. Situatia este inca in evaluare”, a spus Eugen Dijmarescu. Intrebat daca deponentii din Romania la Bank of Cyprus Romania vor fi taxati in mod exceptional, ca in Cipru cu 60% din depozitele care depasesc 100.000 de euro, Dijmarescu a explicat ca deocamdata nu exista informatii in acest sens.

"Deocamdata, ei insisi in Cipru nu au ajuns la o intelegere. Exista o diversificare a tipurilor de sucursale si filiale pe care le detine Bank of Cyprus in strainatate. In Londra au o filiala, o banca de sine statatoare, in Romania o sucursala, pe cand in Rusia este de alt tip”, a declarat Dijmarescu. Seful FGDB a mai spus ca nefiind un caz de faliment, nu exista deocamdata intentia de activare a mecanismului de banca-punte.

Integral in ZF.ro