Romania a trimis Comisei Europene documentele necesare pentru rambursarea a peste 388 de milioane de euro

Data publicarii: 03-04-2013 | Finante-Banci

Romania a transmis Comisiei Europene, in luna martie 2013, documentele necesare (declaratii de cheltuieli) pentru rambursarea de fonduri europene prin intermediul a patru programe operationale: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Mediu, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

"In luna martie a.c. au fost transmise Comisiei Europene documentele pentru rambursarea a peste 388 de  milioane de euro. Din aceasta suma au intrat in tara, tot in luna martie, fonduri de peste 44 de milioane de euro pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Schimb sistemul pentru ca lucrurile sa se miste cu viteza, ceea ce va duce la accelerarea ratei de absorbtie”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cea mai mare suma, de peste 150 de milioane de euro, a fost solicitata pentru Programul Operational Regional. In acelasi timp, pentru Programul Operational Sectorial Mediu au fost trimise documente pentru rambursarea a aproape 135 de milioane de euro, pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - aproape 103 milioane de euro, iar pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative - peste 0,5 milioane de euro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: