FMI va contribui cu un miliard de euro la programul de asistenta pentru Cipru

Data publicarii: 03-04-2013 | International

Fondul Monetar International (FMI) va imprumuta Ciprului suma de un miliard de euro pe trei ani, in cadrul planului de asistenta in valoarea de 10 miliarde de euro convenit de Cipru cu creditorii internationali, a anuntat miercuri directorul general al FMI, Christine Lagarde, transmite AFP.

'O echipa de la FMI a ajuns la un acord la nivel de staff cu autoritatile cipriote cu privire la un program economic care va fi sprijinit de FMI in comun cu Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana', a informat Lagarde intr-un comunicat. Acest acord de imprumut 'va fi supus spre aprobare consiliului de administratie la inceputul lunii mai', a adaugat directorul FMI. 

'Acesta este un program dificil care va necesita eforturi mari din partea populatiei Ciprului', a avertizat Lagarde. Conform acordului, Ciprul va fi nevoit sa-si restructureze primele doua banci, sa reduca deficitele bugetare si sa ajusteze salariile si pensiile. 

Ciprul a devenit a cincea tara din cele 17 state ale zonei euro care va beneficia de asistenta financiara internationala, dupa Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania. Economia cipriota, evaluata la 17 miliarde de euro, reprezinta 0,2% din Produsul Intern Brut al zonei euro. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: