Inflatia in zona euro a scazut pana la 1,7% in luna martie

Data publicarii: 03-04-2013 | International

Rata anuala a inflatiei in zona euro continua sa scada, ajungand la 1,7% in luna martie 2013, de la nivelul de 1,8% inregistrat in luna februarie 2013, conform unei estimari preliminare publicate, miercuri, de Oficiul european de statistica (Eurostat).

Luna martie este a treia luna consecutiva de scadere a inflatiei in zona euro, care se afla in prezent sub tinta avuta in vedere de Banca Centrala Europeana. BCE vrea sa mentina cresterea preturilor sub, dar in apropiere, de doua procente. 

Cifrele preliminare publicate de Eurostat arata ca scaderea preturilor la energie a fost principalul motiv care a stat in spatele scaderii inflatiei. 

Eurostat va da publicitatii pe 16 aprilie a doua estimare revizuita, ocazie cu care analistii vor urmari cu atentie evolutia preturilor de baza. 

In luna februarie 2013, Romania a inregistrat a cea mai mare rata anuala a inflatiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene , 4,8%, in conditiile in care rata inflatiei a scazut pana la 1,8% in zona euro si la 2% in Uniunea Europeana. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: