Romania si Franta, tarile europene cel mai bine reprezentate in acest an la Salonul de Inventii de la Geneva

Data publicarii: 04-04-2013 | Diverse

Romania si Franta sunt tarile europene cel mai bine reprezentate la editia din acest an a Salonului International de Inventii de la Geneva, in timp ce America Latina este practic absenta, relateaza, miercuri, agentia spaniola de presa EFE.

Cu 725 de expozanti proveniti din 45 de tari, al 41-lea Salon de Inventii de la Geneva este cea mai importanta manifestare consacrata inovarii si produselor noi, potrivit presedintelui Salonului, Jean-Luc Vincent. 

La acest salon, care se va desfasura intre 10 si 14 aprilie, 24% dintre participanti sunt inventatori si cercetatori independenti, iar 76% sunt inventatori din cadrul unor intreprinderi, institute de cercetare si universitati. 

Un numar de 1.000 de inventii din toate domeniile activitatii umane sunt prezentate pe o suprafata de 8.500 mp. 38% dintre inventii provin din Europa, 58% din Asia si din Orientul Mijlociu, iar 4% de pe celelalte continente. 

Tarile cel mai bine reprezentate in acest an sunt China, Arabia Saudita, Rusia, Romania, Thailanda, Iranul, Franta, Polonia, Germania. Elvetia, Coreea, Croatia, Malayezia, Spania, Republica Moldova, Italia etc. 

Printre domeniile in care sunt prezentate cele mai multe inventii se numara medicina si sanatatea, protectia mediului si energia, electronica si informatica, mecanica si procedeele industriale, mijloacele de transport, securitatea, sporturile si distractia, agricultura si gradinaritul, jocurile, jucariile. 

La acest Salon, la care sunt asteptati 60.000 de vizitatori, cei 85 de membri ai Juriului International vor avea sarcina delicata de a examina fiecare inventie si de a anunta, vineri 12 aprilie, in cadrul unei ceremonii, cele mai bune inventii. 

Atribuirea Marelui Premiu al Salonului si a 54 de premii prestigioase le ofera inventiilor o sansa de a fi imediat recunoscute la justa lor valoare, potrivit organizatorilor.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: