Arestat pentru fraudarea Spitalului Obregia, George Marcu e in carti pentru postul de director la Institutul de Pneumoftiziologie!

Data publicarii: 04-04-2013 | Diverse

Ce carte de vizita mai buna pentru un fost director de spital poate fi alta decat arestarea pentru fraudarea spitalului respectiv?

George Cristian Marcu, fostul director al Spitalului de Psihiatrie "Alexandru Obregia” din Capitala, in prezent sef al Agentiei Nationale pentru Locuinte, a fost retinut, in urma cu doua saptamani, pentru 24 de ore, in dosarul prejudiciului de 5,2 milioane de lei creat unitatii sanitare si Bugetului de Stat. Tribunalul Bucuresti a dispus cercetat in stare de libertate, dar cu interdictie de parasire a tarii.

 Domnul Marcu si-a zis ca "n-a mai tras cu arcul” de mult si vrea sa revina la mai vechea pasiune - sistemul sanitar romanesc, renuntand la sefia ANL. Ca atare, si-a depus dosarul la concursul pentru postul de director financiar contabil al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta”.

 Problema nu e doar ca George Marcu are o nazuinta, ci ca aspiratiile sale se intalnesc cu ale conducerii Institutului. Marcu a fost admis si este chiar pe prima pozitie a listei scurte, de numai doua persoane, care vor intra la examenul final, programat pe data de 8 aprilie.

 Reputatul Profesor doctor Ioan Cordos, managerul Institutului de Pneumoftiziologie nu a consimtit sa ne impartaseasca motivele care l-au determinat sa ia aceasta uluitoare decizie. Prima reactie a fost sa ma intrebe, in zeflemea, daca vreau sa ma inscriu la concurs: "E cam tarziu”, a precizat. Apoi, a continuat, vizibil enervat: "Avem niste baieti aici, niste boi, niste imbecili, care fac tot ce pot, ca sa traga Institutul in jos. Din momentul in care ma intrebati asa ceva, stiu sigur ca aveti legatura cu unul dintre ei. Asa ca nu mai avem ce discuta!”.

Integral in Jurnalul.ro