Comisar european: Depozitele bancare ar putea fi confiscate partial ori de cate ori o banca din UE are probleme

Data publicarii: 08-04-2013 | Finante-Banci

Comisarul european Olli Rehn a declarat ca deponentii cu sume importante ar putea suferi pierderi viitoare in cazul in care se va produce colapsul unei institutii bancare, dupa cum prevede o noua directiva a Uniunii Europene, in prezent aflata faza de elaborare, informeaza CNBC.

Comisia Europeana are in vedere definitivarea unei directive privind siguranta depozitelor din sistemul bancar, care urmeaza sa clarifice problema raspunderii investitorilor in ce priveste legislatia statelor membre ale Uniunii Europene.

 Oficialul european a subliniat faptul ca modelul de salvare aplicat Ciprului este unul exceptional si ca este foarte putin probabil sa fie repetat in viitor, potrivit CNBC. "Cipru a fost un caz special, insa directiva viitoare presupune solutionarea problemei privind raspuderea investitorilor si a deponentilor, in situatia unei restructurari bancare”, a declarat Rehn in cadrul unui interviu transmis de postul national din Finlanda.  In primul rand sunt vizate depozitele si investitiile neprotejate si actionarii, a precizat comisarul european. "In orice caz, limita celor 100.000 de euro ramane sfanta, iar depozitele mai mici de aceasa suma vor fi intotdeauna in siguranta.”

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: