Relu Fenechiu: Valoarea CFR Marfa a fost stabilita de Asocierea Deloitte Consultanta, Musat & Asociatii si Systra

Data publicarii: 09-04-2013 | Economie

Valoarea companiei CFR Marfa a fost stabilita de Asocierea formata din Deloitte Consultanta, Musat & Asociatii si Systra, care asigura consultanta in procesul acesteia de privatizare, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Afirmatia lui Fenechiu vine in urma declaratiilor facute de fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, la Radio France Internationale, in opinia careia privatizarea CFR Marfa "cu siguranta ascunde ceva". In plus, Anca Boagiu a sustinut ca valoarea reala a companiei ar fi undeva la doua miliarde de euro. 

"Este evident ca activele companiei nu au fost evaluate si din ce stiam noi, in momentul in care eram la guvernare, compania in ansamblul ei ar putea valora circa doua miliarde de euro. Pretul de pornire este unul care te face sa razi, cu atat mai mult cu cat compania are datorii acumulate din dezinteresul managementului pe care l-a avut si lipsa de sustinere din partea ministrilor, de circa patru sute de milioane de euro", a spus Boagiu, la postul de radio. 

Relu Fenechiu a afirmat ca nu se astepta la astfel de afirmatii din partea unui fost ministru al Transporturilor, care ar trebui sa stie realitatea din ministerul de resort. 

"Ma asteptam la astfel de afirmatii din partea unor oameni care nu cunosc realitatea din Ministerul Transporturilor si in niciun caz din partea unui fost ministru al acestei institutii. Daca aceasta companie (CFR Marfa) valoreaza intr-adevar doua miliarde de euro, banuim ca dansa cunoaste multe companii de profil, care sunt asteptate sa-si depuna oferta pentru cumpararea pachetului majoritar de 51%, chiar si la o valoare de jumatate din cea la care face referire fostul ministru al Transporturilor. Poate inainte de venirea doamnei Boagiu in ministerul Transporturilor, CFR Marfa valora doua miliarde de euro, dar, dupa plecarea acesteia din functie, compania, cu siguranta, nu mai valora atat', a spus Relu Fenechiu. 

Ministerul Transporturilor a publicat, vineri, anuntul de privatizare pentru CFR Marfa. Pretul de pornire a licitatiei pentru 51% din actiunile CFR Marfa este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare va putea fi achizitionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent in lei. 

Sursa: AGERPRES