La Los Angeles nu se mai poate fuma nici in casa, nici la balcon decat cu riscul amenzii

Data publicarii: 10-04-2013 | Diverse

Autoritatile din Los Angeles, in conformitate cu initiativa denumita 'Viata fara fumat', au interzis fumatul in locuinte, lifturi sau parcari, transmite NBC.

In plus, in cadrul acestei initiative, sustinuta de reprezentantii proprietarilor de imobile, aceste interdictii se extind si asupra celor care fumeaza 'la geam', balcoane sau in interiorul unui autoturism parcat in curte. 

Toti proprietarii care dau spatiu in chirie urmeaza sa semneze un document suplimentar in legatura cu aceste noi interdictii. Celor care refuza sa sprijine initiativa, le-a fost recomandat sa-si schimbe domiciliul. Persoanele care vor incalca interdictia sunt pasibile de o amenda in valoare de 125 de dolari. 

Aceste interdictii vizeaza comunitatile care numara cel putin 100 de persoane, adica blocuri de locuinte, complexe rezidentiale, cartiere. 

Locuitorii din aceasta metropola americana sunt cunoscuti pentru stilul sanatos de viata pe care il promoveaza. Unul din locuitorii complexului rezidential La Brea, familiarizat cu aceste restrictii, a declarat ca 'nu poate decat sa salute noile interdictii privitoare la fumat'. 

'Ne-am obisnuit demult cu absenta fumatorilor in locurile publice - restaurante, sali de cinema, aeroporturi - astfel incat mi se pare logic ca acesta sa fie interzis si in casa, mai ales la balcon sau in locurile de parcare, de unde fumul se poate propaga', a declarat acesta.

Sursa: AGERPRES