CONSILIUL CONCURENTEI ANALIZEAZA PRELUAREA SAI MUNTENIA INVEST S.A. DE CATRE SIF BANAT CRISANA

Data publicarii: 10-04-2013 | Finante-Banci

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic direct asupra Societatii de Administrare a Investitiilor Muntenia Invest S.A. de catre Societatea de Investitii Financiare Banat Crisana.

Societatea de Administrare a Investitiilor (SAI) este o societate pe actiuni, care are ca obiect de activitate administrarea organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare sau a altor organisme de plasament colectiv.

Societatea de Investitii Financiare (SIF) este un organism de plasament colectiv incadrat in categoria "alte organisme de plasament colectiv”, avand ca obiect de activitate gestionarea portofoliului de actiuni pe care le detine la diferite companii si efectuarea de investitii financiare in vederea maximizarii valorii propriilor actiuni.

In Romania exista 5 societati de investitii financiare (SIF Moldova, SIF Muntenia, SIF Oltenia, SIF Banat Crisana si SIF Transilvania). Dintre acestea, patru se autoadministreaza (SIF Moldova, SIF Oltenia, SIF Banat Crisana si SIF Transilvania), iar SIF Muntenia este administrata de Societatea de Administrare a Investitiilor Muntenia Invest S.A..

In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

Potrivit Legii concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti, in legatura cu aceasta concentrare economica.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: