Ponta: Sper ca Robert Cazanciuc va oferi Ministerului Justitiei un echilibru in relatia cu CSM si cu Bruxellesul

Data publicarii: 11-04-2013 | Politica

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta joi ca Robert Cazanciuc, pe care ar urma sa il nominalizeze pentru functia de ministru al Justitiei, va oferi un echilibru atat in relatia cu CSM, cat si cu Comisia Europeana, punctand ca isi doreste stabilitate si cat mai putine controverse.

"M-am gandit la mai multe persoane. Am avut o singura decizie, cea referitoare la domnul Cazanciuc, care a acceptat. Practic, domnia sa renunta la cariera de magistrat dupa 18 ani. El nu era diplomat de cariera, era magistrat de cariera si practic era detasat la MAE. Ii multumesc pentru faptul ca a avut aceasta alegere si sper ca va oferi Ministerului Justitiei, in relatie atat cu CSM, cu lumea justitiei, cat si in relatia cu Comisia Europeana, un tip de echilibru de care e foarte mare nevoie", a explicat Victor Ponta, la sediul CSM. 

Intrebat cand ar urma sa preia portofoliul viitorul ministru, premierul a afirmat ca, cel mai probabil, de saptamana viitoare, mentionand ca data exacta depinde de momentul emiterii decretului de eliberare din calitatea de magistrat si, dupa aceea, de ce al decretului de numire. 

Pe de alta parte, intrebat daca "premierul Victor Ponta e multumit de ministrul Justitiei Victor Ponta", dupa ce a asigurat interimatul la acest minister, seful Executivului a raspuns in gluma: "Nu, ca tocmai ma remaniez". 

"A fost o decizie politica pe care am luat-o in consultare cu domnul Antonescu, aceea de a asuma pe o perioada de timp functia de ministru al Justitiei si de a face niste propuneri pentru conducerea parchetelor. Imi doresc un singur lucru: stabilitate si cat mai putine controverse si la Ministerul Justitiei, si la conducerea parchetelor, si in mod sigur si la CSM", a adaugat Victor Ponta. 

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca l-a sunat pe presedintele Traian Basescu pe care l-a informat despre propunerea ca Robert Cazanciuc sa ocupe functia de ministru al Justitiei, precizand ca seful statului nu a avut niciun fel de obiectie. 

Sursa: AGERPRES