Investitorii au adus o jumatate de miliard de euro la capitalul asiguratorilor locali in criza

Data publicarii: 11-04-2013 | Finante-Banci

Banii au fost necesari pentru acoperirea pierderilor de sute de milioane de euro raportate de asiguratori in ultimii sase ani. 

  Asiguratorii straini au adus 450 mil.  euro la capitalul subsidiarelor locale de la inceputul crizei pentru a acoperi "gaurile" de peste o jumatate de miliard de euro lasate de scaderea vanzarilor si cresterea cheltuielilor cu daunele. Numai anul trecut actionarii straini au scos din buzunare 180 mil. euro pentru a sustine capitalul asiguratorilor.

"Companiile de asigurari trebuie sa scoata din buzunar 10 lei la fiecare 100 de lei incasati de la clienti. Au fost companii care au avut profit, dar rezultatele pozitive au fost acoperite complet de pierderi. E posibil ca rezultatul de anul trecut sa arate mai bine", a declarat Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR, prezent la un seminar de asigurari organizat de Ziarul Financiar in parteneriat cu Astra, Metropolitan Life, Edenred, Opel si Orange.

  Industria asigurarilor a raportat intre 2008 si 2011 pierderi agregate de 1,2 miliarde de lei (285 mil. euro). Rezultatele negative s-au ridicat la 2,1 miliarde de lei, fiind compensate numai partial de profiturile cumulate de 900 de milioane de lei ale companiilor care au inregistrat profit. Industria asigurarilor pierde bani de aproape sase ani, in special din cauza daunalitatii ridicate pe polite de asigurari auto.

Integral in ZF.ro