Raiffeisen Bank sustine dezvoltarea abilitatilor pentru cariera si profesie ale tinerilor in cadrul programelor derulate de Junior Achievement

Data publicarii: 12-04-2013 | Finante-Banci

In saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” (1-5 aprilie) consultantii voluntari Raiffeisen Bank au primit in vizita la banca peste 1000 de elevi din programele Noi insine si Job Shadow Day pentru a le explica cum functioneaza o banca si meseriile specifice domeniului bancar. 

Programul de educatie financiara Noi insine este special conceput si adaptat pentru elevii cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani, intr-o versiune pilot care contine si o serie de activitati auxiliare prin care elevii exerseaza un comportament financiar educat. Pentru saptamana 1-5 aprilie au fost programate vizite ale elevilor la agentii Raiffeisen Bank din Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Galati si Timisoara. 

Prin aceasta initiativa, aproximativ 750 de elevi au participat la activitatea "Vizita la banca” al carei scop este crearea unei imagini de ansamblu asupra bancii printr-un tur la toate ghiseele si departamentele unde angajatii le vor explica cum "se lucreaza” cu banii. 

Programul international JA de orientare profesionala Job Shadow Day®(a XI-a editie): elevi cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani au petrecut o zi langa un angajat din banca. Experienta unei zile de lucru in "umbra” unui angajat le-a oferit tinerilor raspunsuri mai clare la intrebarile "Ce vreau sa devin dupa ce termin scoala?” "Care este cel mai potrivit loc de munca pentru mine?”. In acelasi timp, angajatorii au aflat mai multe despre asteptarile tinerilor de la viitorul loc de munca si despre nivelul de cunostinte si abilitati pe care le au viitorii angajati.

In cadrul programului, elevi din clasele a XI-a si a XII-a din orasele Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Baicoi, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Deva, Focsani, Iasi, Motru, Onesti, Pitesti, Slatina, Țandarei, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Zimnicea au urmarit din umbra activitatea zilnica a 35 de  angajati ai Raiffeisen Bank.

"Tatal meu este gardian la o alta  banca. Locuiesc la distanta de cativa pasi de Raiffeisen Bank si trec de nenumarate ori prin fata acestei agentii. Azi am aflat direct de la sursa cat de importanta este si  contributia sa la buna desfasurare a muncii celorlalti angajati. M-a uimit multitudinea raspunderilor pe care le au toti angajatii,  felul  placut al acestora de a discuta cu clientii  care pleaca multumiti si lucrul in echipa”,  a spus un elev participant la programul Job shadow day in Zimnicea.

"In cadrul Job Shadow Day, am avut placerea sa avem alaturi de noi un grup de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu Pitesti si ai Liceului de Arta Dinu Lipatti Pitesti. Discutiile au fost interactive, reflectand un interes crescut fata de activitatea desfasurata intr-o banca. Din discutiile cu colegii mei  au reiesit provocarile si competentele necesare unui loc de munca in banca. Intreaga echipa a fost incantata de participarea la acest proiect”, declara un consultant voluntar Raiffeisen Bank din Pitesti.

Colaborarea dintre Raiffeisen Bank si Junior Achievement a inceput in anul scolar 2010 si are ca rezultat sustinerea a peste 5.000 de elevi din Romania in programe educationale care sa ii ajute sa devina consumatori educati de servicii financiare si sa aiba o viata independenta financiar.