CE aproba alocarea a 54 de milioane de euro pentru un proiect de prevenire a inundatiilor in Romania

Data publicarii: 15-04-2013 | Finante-Banci

Comisia Europeana (CE) a aprobat, vineri, o investitie de 54 de milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru un proiect de prevenire a inundatiilor in Romania si pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea, informeaza un comunicat al CE dat publicitatii la Bruxelles.

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundatiilor si riscurilor asociate, reducerea efectelor inundatiilor, inclusiv a poluarii, optimizarea securitatii si eficientei infrastructurii deja existente si a capacitatii Administratiei Nationale "Apele Romane" de a reactiona in mod adecvat in astfel de situatii. De asemenea, este prevazuta imbunatatirea echipamentelor de masura si monitorizare, inclusiv echiparea statiilor de pompare cu echipamente si programe IT, precum si crearea unor centre de coordonare si reactie rapida in cazul inundatiilor.

'Acesta este un exemplu concret pentru modul in care investitiile regionale contribuie la imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor romani. Cresterea nivelului de securitate va aduce si beneficii economice, pentru ca firmele si potentialii investitori vor sti ca sunt mai bine protejati impotriva pagubelor produse de inundatii', a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, citat in comunicat.

Integral pe InComeMagazin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: