Oprescu a anuntat infiintarea unor comisii de monitorizare si control al activitatii RADET si RATB

Data publicarii: 17-04-2013 | Diverse

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat marti, dupa intalnirea cu noii membri ai consiliilor de administratie ale RATB si RADET si cu reprezentanti ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un set de masuri pentru organizarea si restructurarea celor doua regii, unde s-au constatat mai multe probleme raportate de Corpul de control al prim-ministrului.

In acest sens, a spus edilul-sef, vor fi constituite doua comisii de supraveghere, control si monitorizare a activitatii regiilor mentionate. 

"In urma discutiilor avute azi, am dispus constituirea de comisii de supraveghere, control si monitorizare, comisii care vor functiona un an si vor face raportari lunare catre CGMB, pentru supravegherea cheltuielilor, a costurilor si a eficientei cheltuirii veniturilor", a anuntat Oprescu. 

Activitatea acestor comisii va avea caracter permanent, pe termen de un an, si se vor face raportari lunare de catre viceprimarii Dan Darabont pentru RATB si Marcel Nicolaescu pentru RADET, in calitate de presedinti ai celor doua comisii. 

Ceilalti membri ai comisiilor vor fi, potrivit primarului general: presedintele comisiei de resort din CGMB, un reprezentant al Comisiei de specialitate din aparatul primarului general, un reprezentant al Directiei de buget din aparatul executiv, unul al Directiei economice si control financiar a PMB, unul al Directiei de audit intern si un reprezentant de la Inspectie si control. 

Edilul-sef s-a mai referit la efectuarea unui audit extern al intregii activitati care sa verifice contractele de mentenanta, de servicii si de achizitii, precum si la elaborarea documentatiei si strategiei de transformare in societati comerciale, valabila pentru cele doua regii, in maximum sase luni, asa cum prevede legea. 

Ultimul punct al masurilor anuntate de catre Sorin Oprescu a fost planul de reorganizare si de restructurare a intregii activitati, incluzand protectia personalului angajat, urmand ca sindicatele sa devina parteneri de discutii. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: