Un tablou de Charles Le Brun a fost cumparat pentru suma record de 1,44 milioane de euro

Data publicarii: 17-04-2013 | Lifestyle


Un tablou semnat de Charles Le Brun (1619-1690), descoperit intr-un apartament al Hotelului Ritz din Paris, a fost vandut luni pentru suma de 1,44 milioane de euro, o suma record pentru o lucrare a acestui pictor, conform casei de licitatii organizatoare, Christie's France, informeaza AFP.

Opera din perioada de tinerete a artistului francez care a devenit mai tarziu pictorul personal al lui Ludovic al XVI-lea, panza 'Le sacrifice de Polyxene' impodobea, fara ca nimeni sa stie, un salon al elegantului apartament de la Ritz unde a locuit o perioada Coco Chanel, marea stilista franceza ce a incetat din viata in 1971. 

Aceasta lucrare in ulei, de dimensiuni mari, a fost evaluata pentru o suma intre 300.000 si 500.000 de euro. Ea a fost recunoscuta de Joseph Friedman, consilier artistic al hotelului si de colegul sau, Wanda Tymowska cu ocazia unui inventar al operelor de arta si mobilierului din prestigiosul hotel, proprietate a miliardarului egiptean Mohammed Al Fayed. 

Suma incasata in urma acestei vanzari se indreapta spre Fundatia Dodi Al Fayed, fiul miliardarului care a incetat din viata la 31 august 2007, alaturi de Lady Diana, intr-un accident de masina produs la Paris. 

Sursa: AGERPRES