Arges: Ambasadori din zece tari sunt asteptati la editia din acest an a Simfoniei lalelelor

Data publicarii: 18-04-2013 | Diverse

Ambasadori din zece state sunt asteptati la editia din acest an a "Simfoniei lalelelor", cunoscuta expozitie dendro-floricola de la Pitesti, care se va desfasura intre 19 si 21 aprilie, a anuntat, miercuri, primarul Tudor Pendiuc.

Pe langa reprezentantii diplomatici ai Vietnamului, Thailandei, Portugaliei, Bulgariei, Olandei, Republicii Moldova, Macedoniei, Armeniei, Iranului si Frantei, la eveniment au mai fost invitate delegatii din noua orase europene, unele dintre ele infratite cu municipiul Pitesti. 

Printre invitati se mai numara ministrii Daniel Constantin si Doina Pana, dar si mai multi senatori, deputati si europarlamentari. 

Sute de producatori si comercianti de flori si plante ornamentale din tara si strainatate isi vor prezenta oferta la expozitia de aranjamente florale gazduita de Complexul Expozitional "Casa Cartii", dar si la standurile amplasate in zona pietonala din centrul municipiului Pitesti. 

Conform programului oficial, editia din acest an a "Simfoniei lalelelor" va fi deschisa vineri dimineata cu o parada a florilor desfasurata in centrul municipiului Pitesti, dupa care va fi inaugurata expozitia internationala dendro-floricola de la Complexul Expozitional "Casa Cartii". Timp de trei zile, vizitatorii vor avea parte de concerte in aer liber, expozitii, intreceri sportive, precum si un spectaculos foc de artificii.i concursuri inedite. 

"Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expozitii dendro-floricole din Romania, a fost initiata in 1978, adunand apoi in fiecare an producatori de flori si plante ornamentale din tara si strainatate. 

Manifestarea este organizata de Primaria Pitesti, Administratia Domeniului Public si Centrul Cultural din municipiu. 

Sursa: AGERPRES