Traderul american Al Brooks va sustine o serie de webinarii pentru publicul din Romania

Data publicarii: 18-04-2013 | Bursa

Traderul profesionist american Al Brooks, autorul a trei bestsellere, va sustine, la initiativa Noble Securities, o serie de cinci webinarii gratuite educative despre strategiile sale de trading, care vor fi prezentate in Polonia, Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria. Al Brooks a devenit trader profesionist in urma cu 26 de ani, cand a renuntat la cariera sa de medic oftalmolog, optand pentru trading. 

Alaturi de trading, Al Brooks realizeaza analize tehnice pentru anumite publicatii de investitii (intre care Futures Magazine), sustine prezentari de profil si scrie carti despre strategia de baza pe care o foloseste in trading. "In ultimii ani, tradingul a crescut in popularitate in Romania, avand un parcurs firesc si previzibil. Majoritatea persoanelor investesc pentru a realiza venituri suplimentare, fiind inca putini cei care se gandesc sa faca din trading o profesie. Insa, indiferent care este scopul pentru care o persoana tranzactioneaza, este foarte important ca fiecare sa isi gaseasca stilul si metoda care i se potrivesc, iar aici se incadreaza foarte bine seria de webinarii sustinute de Al Brooks", a aratat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding. 

Al Brooks este specializat in analiza actiunii preturilor diferitelor instrumente financiare, astfel incat webinariile sale se vor referi in principal la strategiile inovative bazate pe miscarea preturilor ("Price Action"); Brooks arata ca investitia pe pietele financiare poate avea succes atunci cand exista disciplina, strategiile sunt respectate, iar emotiile sunt bine gestionate. "Al Brooks prezinta modul sau de abordare a tradingului intr-o maniera simpla, accesibila atat incepatorilor, cat si celor cu experienta", a precizat Silviu Pojar. Oricine poate participa la primele webinarii; in prima prezentare, Brooks aduce in mod treptat la cunostinta investitorilor metodele sale de tranzactionare, arata ce functioneaza pe pietele financiare si cum investesc profesionistii, abordeaza ciclurile pietelor financiare, durata tradingului, prezinta semnalele de deschidere a unor pozitii de trading etc. Al doilea webinar continua prezentarea regulilor de baza si a conceptelor simple ale strategiei folosite de Al Brooks, tratand managementul banilor, psihologia pietelor, matematica tradingului, riscul initial si riscul actual, marcarea profitului, strategia opririi pierderii etc.  Ultimele trei webinarii trateaza strategii din ce in ce mai complexe: Al Brooks abordeaza trendurile, tranzactionarea intoarcerilor de pret si, respectiv, tranzactionarea pe miscarile laterale ale pietei. "Webinariile 3, 4 si 5 sunt mai sofisticate si se adreseaza publicului Noble Securities care deja tranzactioneaza sau incepe sa tranzactioneze. Metodele lui Al Brooks reprezinta o optiune, o strategie pe care investitorii pot sa o aplice in cazul in care  vor considera ca li se potriveste", a aratat Silviu Pojar.

Cele 5 webinarii vor fi prezentate in Romania in datele de 25 aprilie, 9 si 23 mai, 6 si, respectiv, 13 iunie. Fiecare webinar va avea o durata de aproximativ 90 de minute, iar inscrierile se realizeaza pe website-ul casei de brokeraj.