Romania a atras fonduri europene pentru industria laptelui in valoare de 42 milioane euro in perioada 2007-2013

Data publicarii: Astazi, 19-04-2013 | Economie

Romania a atras fonduri europene pentru industria laptelui in valoare de 42 de milioane de euro, in perioada 2007-2013, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, aflat intr-o vizita la fabrica Danone Romania din Bucuresti.

'Romania a atras fonduri europene pentru industria laptelui in perioada 2007-2013 in valoare de 42 de milioane de euro. Astazi avem unitati importante care satisfac consumul de pe piata interna, dar exista, pe fondul cresterii consumului de lapte, loc suficient pentru a dezvolta ferme si unitati de procesare. Pentru ambele zone exista fonduri europene pe care le vom pune la dispozitia tuturor celor care vor fi interesati', a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. 

Totodata, ministrul Agriculturii a afirmat ca viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala va avea in vedere dezvoltarea nu doar a zonei de procesare, ci si a celei de productie, respectiv a fermelor, pe care se va pune accentul in perioada 2014-2020, tinand cont de potentialul pietei romanesti in ceea ce priveste consumul de lactate. 

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a efectuat o vizita la fabrica Danone Romania din Bucuresti, ocazie cu care a discutat cu Dieter Schulz, directorul general al Danone in regiunea Europa Centrala si de Sud, despre istoricul de 15 ani al acestei companii in tara noastra dar si despre oportunitatile de dezvoltare pe care piata romaneasca le poate oferi. 

Sursa: AGERPRES