Tiruri la universitatea Massachusetts din Boston; un politist a fost impuscat mortal

Data publicarii: 19-04-2013 | International

Un barbat inarmat a ucis joi seara un ofiter de politie la Massachusetts Institute of Techology (MIT) din Boston, oras situat in nord-estul SUA, au anuntat canalele de televiziune locale, preluate de AFP.

Prestigioasa universitate a indicat pe site-ul sau internet ca situatia este "extrem de periculoasa" si a cerut studentilor sa nu iasa din universitate, precizand ca o cladire a campusului este incercuita de fortele de ordine. 

Universitatea Massachusetts este situata intr-o suburbie a orasului Boston, unde un dublu atentat s-a soldat luni, la linia de sosire a maratonului traditional cu trei morti, printre care si un baietel de opt ani, precum si 180 de raniti. 

Nicio legatura intre cele doua evenimente nu a fost stabilita pana in prezent, scrie agentia franceza de presa. 

Primele impuscaturi s-au auzit in jurul orei /locale/ 22h48 (02h48 GMT vineri), potrivit comunicatului MIT. 

"Zona este incercuita. Va rugam sa stati departe de aceasta zona pana la noi informatii", se mai afirma in text. 

Numerosi politisti au fost mobilizati la locul incidentului si elicoptere survoleaza zona, au relatat media americane. 

Schimbul de focuri la MIT intervine in contextul dezbaterii proiectului de lege propus de presedintele Barack Obama cu privire la inasprirea regulilor de vanzare a armelor de foc. In urma cu doua zile, amendamentele au fost respinse de catre camera superioara a parlamentului SUA, dar liderul de la Casa Alba a declarat ca nu are de gand sa renunte.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: