VACANTA PERFECTA se planifica online: Cand se gasesc cele mai convenabile oferte si ce greseli costisitoare trebuie evitate

Data publicarii: 19-04-2013 | Turism

Turistii prefera tot mai mult sa aleaga ca destinatii de vacanta locurile linistite, originale sau exotice, care sa nu presupuna nici izolare si nici preturi exagerat de mari, planificarea minutioasa a concediului fiind primul pas spre o vacanta reusita.

Cand este vorba de vacanta si de relaxare, tot mai multe persoane prefera si cauta destinatii unde sa nu se impiedice de grupuri de turisti galagiosi. In plus, alegerea unor destinatii mai originale sau mai exotice decat Spania, Egipt, Grecia nu inseamna nici izolare si nici preturi exagerat de mari, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Un sondaj realizat de PayPal la mai multe linii aeriene a oferit o imagine a destinatiilor de vacanta tot mai preferate de turisti, in top aflandu-se Camerun, Malaysia, Santa Lucia si Maldive, locuri care intrunesc conditiile de liniste, exotism si originalitate, dar si pe cele de pret impuse de majoritatea turistilor.

Pentru planificarea concediului perfect, specialistii recomanda respectarea unor reguli simple. Prima dintre ele se refera la stabilirea clara a destinatiei. Partea placuta cand este vorba de planificarea unui concediu online este ca este usor de luat in calcul diverse criterii, stabilind exact de ce este nevoie din doar cateva click-uri. De asemenea, compararea preturilor este recomandata.

"Atunci cand iti esti propriul agent de turism, iti cunosti nevoile cel mai bine. Nu face compromisuri usor si profita de varietatea business-urilor care iti pot oferi online ceea ce iti doresti", spun autorii sondajului.

Astfel, potrivit acestora, biletele de avion sunt mai ieftine la inceputul toamnei. Cele mai multe linii aeriene ofera cele mai bune oferte pentru vacante in primele doua saptamani ale lui octombrie, iar la comanda lor online ofertele ajung de multe ori la preturi extrem de avantajoase, uneori la mai putin de 48 de ore inainte de plecare.

Potrivit unui studiu recent, miercurea este ziua in care sunt disponibile cele mai multe locuri si facilitati, calatorii putand profita de ele la un pret mai mic. Alte zile in care costurile pentru o calatorie cu avionul sunt mai mici sunt martea si sambata. De asemenea, zborurile programate dimineata devreme au si ele, de obicei, un cost mai mic. Zilele in care biletele de avion costa cel mai mult sunt vineri si duminica.

Integral in Mediafax.ro