Ungaria va deschide doua consulate in Romania, la Targu Mures si Oradea

Data publicarii: 24-04-2013 | Politica

Ungaria va deschide mai multe noi consulate in strainatate, dintre care doua in Romania, la Targu Mures si Oradea, a relatat marti publicatia oficiala Magyar Kozlony, preluata de agentia MTI.

Trei consulate generale vor fi deschise in Croatia, la Osijek, in Polonia, la Cracovia, si in Canada, la Toronto. In plus, vor mai fi deschise trei consulate: unul in Australia, la Melbourne, si doua in Romania, la Targu Mures si Oradea. 

Consulatul de la Targu Mures va apartine de consulatul general de la Miercurea Ciuc, iar cel de la Oradea - de consulatul general de la Cluj-Napoca. 

Consulatul de la Melbourne va apartine de Ambasada Ungariei la Canberra. 

Guvernul ungar a cerut Ministerului Justitiei si Administratiei Publice sa asigure ca va fi majorat personalul Ministerului de Externe pentru administrarea birourilor de reprezentare din strainatate. 

Secretarul de stat in Ministerul de Externe Zsolt Nemeth a vizitat Australia si Noua Zeelanda in martie si a spus ca guvernul precedent a inchis mai multe reprezentante in strainatate, inclusiv consulatele generale de la Sydney, Toronto si Sao Paolo, in ciuda faptului ca acest zone sunt centre importante pentru diaspora maghiara. El a spus ca ministerul a propus guvernului redeschiderea unor birouri de reprezentare. 

Sursa: AGERPRES