UniCredit Tiriac Bank este singura banca din Romania certificata Top Employers Europe. Banca a primit acreditarea pentru al 2-lea an consecutiv

Data publicarii: 26-04-2013 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank a fost certificata Top Employers Europe 2013 de catre Corporate Research Foundation (CRF), institut independent de cercetare a standardelor de resurse umane si conditiilor de lucru in companiile europene. 

Anul trecut, UniCredit Tiriac Bank a fost prima si singura institutie financiar-bancara din Romania care a obtinut aceasta acreditare, de o deosebita importanta in domeniul resurselor umane in plan international, distinctie acordata si in 2013 de catre CRF.

In cadrul procesului de identificare si auditare a celor mai buni angajatori, banca a primit certificarea in paralel cu alte sapte subsidiare din UniCredit (Austria, Croatia, Germania, Italia, Polonia, Rusia si Marea Britanie), ceea ce a contribuit la certificarea grupului financiar in randul Top Employers Europe 2013 pentru al treilea an consecutiv, o premiera in istoricul activitatii CRF.

Certificarea din partea CRF plaseaza UniCredit Tiriac Bank printre angajatorii cu cele mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel european.

UniCredit Tiriac Bank a parcurs un proces de cercetare si audit in care au fost evaluate: cultura companiei, oportunitati de cariera, training si dezvoltare, conditiile de lucru, beneficiile de baza si pachetul de beneficii secundare. 

Metodologia CRF Institute in selectarea Top Employers are la baza trei niveluri de evaluare: o cercetare complexa bazata pe informatii factuale, interviuri cu reprezentantii companiilor si o evaluare comparativa a companiilor participante. Metodologia este certificata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Olanda, cercetarea fiind auditata de Grant Thorton, una dintre cele mai mari firme de audit din lume.

Alina Dragan, Vicepresedinte Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank: "Certificarea primita de banca noastra al doilea an la rand are o valoare deosebita pentru noi, intrucat confirma eforturile noastre sustinute de a crea si de a mentine un mediu de lucru dinamic si performant. Ramanem orientati catre dezvoltarea angajatilor nostri si tindem catre excelenta in toate ariile de activitate”. 

Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 21 martie 2013, la Londra, in prezenta managementului de top al Institutului CRF si a reprezentantilor celor mai prestigioase companii europene. In momentul decernarii premiilor, David Plink, CEO al CRF, a tinut sa sublinieze caracterul exclusivist al acestei certificari, acordata anul acesta unui numar de doar 20 de companii recunoscute pentru aplicarea celor mai inalte standarde si practici de management al resurselor umane la nivel pan-european.