Ponta: Vreau o solutie pentru ca si firmele private sa beneficieze de bonusuri la achizitionarea masinilor electrice

Data publicarii: 12-07-2013 | Auto

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca ar vrea sa identifice o solutie prin care sa li se asigure bonusuri si companiilor private la cumpararea unei masini electrice, pentru a le stimula sa-si schimbe flotele de automobile.

"Am introdus in lege un bonus pentru cei care cumpara masini electrice - e vreo 2.500 de euro - si inteleg ca inca nu putem sa-l aplicam si la firmele private, ci putem sa-l aplicam doar la persoane fizice si la institutii si vreau sa gasim o solutie, pentru ca de fapt ideea este ca si companiile sa-si schimbe flotele de masini, sa treaca pe masini electrice. Noi, ceilalti, persoanele fizice, o sa trecem incet-incet, dar marea schimbare - vorbesc de poluare, de reducerea consumului de carburant - vine de la companii", a afirmat Victor Ponta. 

Premierul a facut aceasta declaratie dupa ce a vizitat, impreuna cu omologul sau francez, Centrul Tehnic Titu, parte a Renault Tehnologie Roumanie, care are drept misiune testarea autovehiculelor concepute in birourile de proiectare Renault. 

Cu o suprafata de 350 de hectare si 400 de angajati, centrul pune la dispozitia inginerilor cele mai noi tehnologii in domeniul incercarilor si mijloace necesare pentru a testa masinile si componentele in diverse stadii de proiectare. 

Sursa: AGERPRES