Victor Ponta: Absorbtia fondurilor europene a crescut de la 7 la 21 la suta

Data publicarii: 14-08-2013 | Economie
Premierul Victor Ponta a declarat marti seara ca Romania a avut o crestere economica mai mare decat cea prognozata, iar absorbtia fondurilor europene a crescut de la 7% la 21% .

"Important este insa ca lucrurile si realitatea economica sa tina cont de dorinta noastra. Avem o crestere economica mai mare decat cea prognozata. Avem insa scadere la veniturile din impozit pe profit. De ce? Pentru ca bancile - acolo a fost problema principala - bancile nu au avut profituri in 2012, asa cum au avut in ceilalti ani. Deci, lucrurile trebuie sa le tinem in directia normala in care sa ne tinem de cuvant. N-am mai luat nici un ban de la FMI. (...) Eu acum platesc avioanele F-16 pe care domnul presedinte Basescu, mare iubitor al axei, le-a tot anuntat, dar a trebuit sa vin eu sa le platesc. Eu acum am ajuns la 21% absorbtia fondurilor europene pornind de la 7%, cat mi-au lasat ei. Asta e realitatea", a spus Ponta la Romania TV intrebat despre criticile aduse de Consiliul Fiscal Acordului cu FMI.

El a aratat ca nu poate sa fie de acord cu opinia celor de la Consiliul Fiscal potrivit careia cheltuielile cu personalul sunt prea mari recomandand Guvernului sa nu revina prea curand in sectorul bugetar la regula angajarilor de 1 la 1.

"Am tinut regula de sapte la unu foarte mult, am redus toate acele functii vacante, am mai dat afara 2.800 de oameni tocmai ca sa putem sa avem 1 la 1. Nu se aplica 1 la 1 la ministere (...). Dar la sanatate, la educatie cat sa o mai tin cu 7 la 1?", a adaugat premierul.

Sursa: Agerpres.ro.