PMB: Bucurestenii au la dispozitie un tel verde pentru sesizari, avand in vedere ploile abundente

Data publicarii: 01-10-2013 | Actualitate

Primaria Capitalei informeaza marti, intr-un comunicat remis AGERPRES, ca pentru sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova etc., pune la dispozitia bucurestenilor tel verde (gratuit) 0800.800.868, urmare a ploilor abundente inregistrate in Bucuresti.

In prezent, precizeaza PMB, 45 de echipaje ApaNova actioneaza in teren cu 26 de autocuratitoare de mare capacitate si 19 utilaje cu pompe pentru remedierea problemelor aparute.

Conform raportarilor ApaNova, media valorii inregistrate de cele 15 pluviometre a fost de 80 de litri/mp in noaptea de luni spre marti in Bucuresti.

ApaNova a avut in teren 28 de echipaje care au intervenit cu 22 de autocuratitoare si sase utilaje cu pompe pentru remedierea a 37 de incidente, majoritatea acumulari de apa, in toate sectoarele Capitalei-Bucurestii Noi, strada Brasov, Calea Mosilor, Gara Progresul, Șoseaua Pantelimon, Calea Mosilor, Drumul intre Tarlale.

Pana in prezent, au fost semnalate la nivelul celor sase sectoare ale Capitalei 90 de acumulari de apa, dintre care 82 solutionate, probleme la 14 guri de scurgere, dintre care 12 remediate, si la 57 de racorduri de imobile-45 solutionate.

Totodata, raportarile operatorilor de salubritate arata ca 1.215 persoane si 71 de utilaje actioneaza pentru indepartarea frunzelor si a deseurilor de la gurile de scurgere.

Echipajele Administratiei Strazilor se afla in teren pentru a repara cele 14 semafoare devenite nefunctionale din cauza ploilor, precizeaza PMB.

De asemenea, reprezentantii Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti actioneaza, acolo unde situatia o impune, cu pompe si vidanje pentru a degaja acumularile de apa, dar si prin operatiuni de toaletare sau indepartare crengi rupte.

In 25 de locuri au cazut copaci pe trotuar sau carosabil si cinci masini au fost avariate.

Conform PMB, toti factorii implicati in solutionarea eventualelor probleme-ISU, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, Politia Rutiera (pentru fluidizarea traficului), Apanova, ALPAB, Administratia Strazilor, RADET-sunt in legatura permanenta. 

Sursa: AGERPRES