Campeanu: Am ajuns la un grad de absorbtie de 24,6% pe POSDRU

Data publicarii: 01-10-2013 | Finante-Banci

Romania a ajuns la un grad de absorbtie a fondurilor europene de 24,6% pe programul POSDRU, a declarat, marti, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

'Putem sa spunem ca am ajuns la un grad de absorbtie de 24,6% fata de 5,5% situatie pe care eu am preluat-o in luna mai 2012 si, de asemenea, ca numarul persoanelor care au beneficiat in cadrul proiectelor finantate prin POSDRU este de 1.334.064 de persoane din care 51.651 persoane de etnie roma', a spus Mariana Campeanu.

Acesta a precizat ca rezultatele proiectelor finantate din POSDRU aduc o valoare adaugata sistemului educational din Romania si sprijina indeplinirea prioritatii majore a politicii sociale din Romania si anume cresterea participarii pe piata muncii.

'Rata de ocupare a Romaniei este una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana. Angajamentul nostru in politica Europa 2020 este sa crestem aceasta rata de ocupare cu 10 procente', a mai spus Campeanu.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) organizeza marti conferinta anuala 'POSDRU-Principalul instrument pentru formare, ocupare si incluziune sociala din Romania-2013'.

Evenimentul are ca obiectiv principal comunicarea rezultatelor atinse in implementarea POSDRU, insotita de o analiza a provocarilor majore carora Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane trebuie sa le faca fata in viitor, venind in intampinarea nevoilor de informare ale beneficiarilor, potentialilor beneficiari, precum si ale opiniei publice. Totodata, pe durata conferintei vor fi prezentate o serie de proiecte de succes, in vederea facilitarii schimbului de bune practici.

Finantarea totala alocata prin Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' pentru intreaga perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 4,25 miliarde euro, din care contributia UE este de 3,47 miliarde euro. 

Sursa: AGERPRES