Volksbank Romania implementeaza 3D Secure pentru toate cardurile de debit si de credit

Data publicarii: 01-10-2013 | Finante-Banci

Volksbank Romania implementeaza protocolul 3D Secure, pe intreg portofoliul de carduri emise de banca, atat sub sigla Visa, cat si sub sigla Mastercard. 3D Secure este un serviciu care permite realizarea de plati pe internet in conditii de securitate sporita, protejand astfel clientii de tentativele de frauda online.

"In ultimul an, Volksbank Romania a facut eforturi sustinute pentru a-si imbunatati portofoliul de produse si pentru a crea servicii cu adevarat utile pentru consumatori. Nu putem ignora ritmul de expansiune a comertului electronic si, de aceea, vrem sa cream pentru clientii nostri un mediu care le ofera un plus de securitate la platile online”, declara Marius Balcanu, Seful departamentului Servicii Online & Strategie Portofoliu din cadrul Volksbank.

3D Secure este un standard dezvoltat de Visa si MasterCard care vizeaza cresterea securitatii tranzactiilor online. Pentru fiecare plata online prin 3D Secure, posesorii de carduri introduc o parola personala prin care li se confirma identitatea, spre deosebire de tranzactiile non 3D Secure unde nu sunt necesare decat informatiile de pe card.

Odata cu implementarea protocolului, intreg portofoliul de carduri Volksbank (atat cardurile vechi, cat si cele noi) vor fi preinrolate 3D Secure. Activarea cardului pentru plati 3D Secure se face fie in cadrul primei plati online pe un site inrolat 3D Secure, fie prin accesarea paginii dedicate de pe site-ul Volksbank.ro. Procesul de activare a serviciului presupune crearea unei parole personale ce va fi utilizata ulterior pentru platile online.