Isarescu ridica vocea la bancheri: La depozite dobanzile sunt prea mici, la credite sunt prea mari

Data publicarii: 01-10-2013 | Finante-Banci

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a atentionat ieri bancherii ca "au depasit masura" cu reducerile de dobanzi la depozite si s-a aratat nemultumit de nivelul dobanzilor la creditele in lei, unde considera ca "ieftinirea este insuficienta", costul ridicat al imprumuturilor fiind nejustificat economic si financiar.

"Eu cred ca multe (banci - n. red.) au si depasit masura. Este si motivul principal pentru care am redus dobanda-cheie doar cu 0,25 puncte procentuale. Vom fi atenti cand dozam masurile, sa transmitem semnalele necesare astfel incat sa nu stimulam bancile sa reduca dobanzile la depozite. Acolo cred ca au un camp extrem de limitat", a declarat ieri Isarescu la briefing-ul de presa de dupa sedinta de politica monetara.

In ceea ce priveste costul creditelor, Isarescu a spus ca ieftinirea este "insuficienta" si a aratat ca bancile nu au motive economice si financiare pentru a nu reduce dobanzile. Dupa ce BNR a inceput un nou ciclu de relaxare monetara din vara acestui an, banii s-au ieftinit pe piata monetara.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: