Noul Cod rutier: La cat va ajunge amenda maxima pentru soferi, dar si perioada maxima de suspendare a permisului de conducere

Data publicarii: 02-10-2013 | Auto

Noul Cod rutier prevede o amenda maxima de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc atributiile, o amenda maxima pentru soferi de 9.600 lei si o perioada maxima de doi ani in cazul suspendarii permisului de conducere, a anuntat miercuri ministrul de Interne, Radu Stroe

Ministrul Afacerilor Interne a spus ca aceste sanctiuni sunt intre prevederile finale incluse in proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonante de urgenta si adoptat miercuri in sedinta de Guvern.

Ministrul Radu Stroe a declarat, marti, la finalul unei sedinte a liderilor PNL, ca s-a optat, ca decizie politica, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanta de urgenta a Guvernului. El a mentionat ca pana miercuri se vor mai opera modificari la proiectul de act normativ.

"Vom lua in considerare amendamentele demne de a fi luat in considerare", a precizat Stroe, intrebat daca vor mai exista modificari la proiectul privind Codul rutier.

Premierul Victor Ponta declara luni ca daca ministrul de Interne Radu Stroe va avea pana miercuri "o forma agreata" a Codului rutier, atunci acesta va fi adoptat in sedinta de Guvern.

In forma revizuita a proiectului Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, publicata in 20 septembrie pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne, sanctiunile din noua legislatie rutiera au fost modificate substantial fata de proiectul de act normativ initial, cea mai mare amenda fiind stabilita la 9.600 lei, fata de 16.000 de lei, iar suspendarea permisului, dupa un accident grav, urmand sa vizeze o perioada de cel mult doi ani, fata de cinci.

Integral in Gandul.info