Parteneriatul dintre ANL si RBL vine in sprijinul celor ce doresc sa achizitioneze o casa

Data publicarii: 02-10-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ofera tinerilor, care locuiesc cu chirie  in apartamente construite  de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), credite in lei cu dobanzi avantajoase si fara comisioane pentru achizitionarea locuintelor.

Actualii chiriasii care, potrivit reglementarilor legale (cf Legii nr. 152/1998, H.G. nr. 962/2001 cu modificarile si completarile ulterioare), au dreptul sa cumpere locuintele construite de ANL dupa o perioada de inchiriere de minim un an, pot obtine credite cu dobanzi fixe, incepand de la 6,5% (DAE), in functie de avans. Mai mult, prin contractul de credit, dupa maxim cinci ani, clientilor li se asigura o dobanda fixa, foarte avantajoasa, de 4,5% pentru toata perioada ramasa a creditului in lei (aproximativ 7 - 9 ani).

Comisionul de analiza dosar credit este ZERO si nu se percep alte comisioane lunare sau anuale aferente creditului. In cadrul acestui parteneriat, RBL va suporta costurile aferente raportului de evaluare a imobilelor.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Agentia Nationala pentru Locuinte isi propun sa implice  primariile in acest parteneriat pentru a le permite cetatenilor lor sa finanteze achizitia locuintelor in conditiile cele mai avantajoase.

 "  Avem deja mai multe solicitari de credite pentru cumpararea locuintelor  construite de ANL. In prima zi dupa semnarea parteneriatului am eliberat o scrisoare de bonitate pentru primul client. Ne asteptam sa finalizam tranzactia in cursul acestei saptamani astfel incat actualul chirias sa fie de vineri proprietar.

Suntem convinsi ca datorita avantajelor pe care le are, produsul oferit de RBL  raspunde  nevoilor de finantare ale tinerilor ce doresc sa cumpere propria locuinta.

Este foarte simplu: Chiriasul solicita creditul pentru cumpararea locuintei ANL in orice agentie Raiffeisen Bank sau ii contacteaza pe coordonatorii nostri.” , a declarat Aurelia Cionga, presedinte RBL.

 "Estimam ca peste 80% din chiriasii ANL vor fi interesati sa achizitioneze  locuinta in care locuiesc. Mai mult, fondurile acumulate in urma vanzarii acestor locuinte vor fi alocate continuarii constructiei de noi apartamente destinate inchirierii de catre tineri.”, a declarat Dumitru Nancu, Director General ANL.

Exemplu de calcul pentru achizitia unui apartament ANL cu doua camere:

  • Valoare apartament: 140.000 lei 
  • Avans: 20%, 28.000 lei
  • Rata lunara in primele 51 de luni ( dobanda fixa de 6,9%): 1.365 lei
  •  Rata lunara urmatoarele 95 de luni ( dobanda fixa de 4,5%): 980 lei

Dupa aproximativ 12 ani clientul ramburseaza o valoare totala de 161.873 lei (calculul este orientativ si include primele din partea statului in valoarea de 250 de euro pe an conform legislatiei in vigoare, nu include avansul).

----------------------------

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru cumparare, constructie, renovare, modernizare, extindere locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Clientii care isi planifica din timp lucrarile de imbunatatire a casei, pot semna acum un contract de economisire-creditare. Dupa ce economisesc in medie 3-5 ani, ei au posibilitatea sa acceseze un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In timpul perioadei de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5%  sau 3% pe an.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele trei avantaje majore:

  1. Randament bun in faza de economisire ce se situeaza peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare 
  2. Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda 
  3. Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului

 Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 525 de agentii Raiffeisen Bank.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 - 22:00 si sambata intre orele 9:00 -17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.