Guvernul va prezenta marti in Parlament proiectul privind programarea fondurilor europene 2014-2020

Data publicarii: 03-10-2013 | Finante-Banci

Guvernul va prezenta marti in Parlament proiectul privind programarea fondurilor europene pentru 2014-2020, in care a urmarit sa simplifice modalitatile de accesare a fondurilor si sa dirijeze banii in special pentru reindustrializarea Romaniei,potrivit ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini.

"O preocupare importanta pentru noi (Guvernul - n.r.) este pregatirea programarii fondurilor europene pentru perioada 2014-2020. Marti vom prezenta in Parlament acordul pe care Guvernul il are pregatit pentru a-l trimite la UE. Aici am incercat sa modificam doua aspecte: sa simplificam toate modalitatile de accesare, de la ghiduri de aplicare pana la plata pentru o absorbtie mai buna. Am crescut de la 7% la 23%, dar suntem departe de absorbtia fondurilor pentru perioada care trece. (...) De asemenea, dorim sa dirijam fondurile spre reindustrializarea Romaniei, este unul dintre obiectivele Guvernului", a declarat joi ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, intr-o conferinta.

Totodata, in ceea ce priveste activitatea IMM-urilor si capacitatea lor de finantare, ministrul a mentionat ca a programat o intalnire la Banca Nationala a Romaniei in luna noiembrie cu mediul bancar, IMM-urile, guvernatorul BNR, avand promisiunea de participare si din partea premierului Victor Ponta.

"La intalnire vrem sa stabilim pentru 2014 ce posibilitati si alternative de creditare avem pentru IMM-uri si care vor fi conditiile de operare in 2014", a spus Grapini.

Integral in MEDIAFAX.ro