Saxo Bank isi extinde prezenta in America Latina: deschide o filiala in Sao Paolo

Data publicarii: 03-10-2013 | Finante-Banci

Saxo Bank, banca specializata in investitii si tranzactionari online, a anuntat azi deschiderea unei filiale in Sao Paulo, Brazilia, extinzandu-si, astfel, prezenta in America Latina, dupa ce a primit licenta din partea Bancii Centrale braziliene. 

Saxo Bank are deja un birou in Uruguay pentru clientii retail din America Latina si unul in Panama, pentru clientii institutionali de pe pietele care utilizeaza limba spaniola. Reprezentanta din Sao Paolo isi propune sa vina in sprijinul clientilor institutionali printr-o gama larga de servicii, pe masura ce managerii brazilieni de fonduri cauta sa-si diversifice portofoliile.  

Biroul va fi condus de Pedro Borges, fost director al companiei de servicii financiare Orey Financial. Borges are o experienta de peste 15 ani pe pietele financiare si aduce organizatiei specializarea sa in tranzactionari electronice, hedge funds si business development. 

Pedro Borges, Head of Saxo Bank Brazil, a declarat:

"Ca gazde ale Olimpiadei din 2016 si ale Cupei Mondiale de fotbal din 2014, Brazilia inseamna azi mult mai mult decat o economie emergenta. E o economie infloritoare care ofera industriei financiare acces la oportunitati foarte profitabile. Fiind cea mai mare economie din America Latina, era crucial ca Saxo Bank sa fie prezenta aici. Noua reprezentanta va oferi acces catre asseturile financiare printr-o singura platforma. Intentionam sa devenim prima optiune cand vine vorba de dorinta clientilor institutionali de a investi in asseturi internationale.” 

Intr-o declaratie comuna, Kim Fournais si Lars Seier Christensen, cei doi co-fondatori si presedinti ai Saxo Bank, au afirmat:

"Cerintele investitorilor latino-americani au evoluat si au devenit tot mai sofisticate in ultimii ani. Prin instrumentele si tehnologia noastra credem ca suntem foarte bine pregatiti sa intrunim aceste cerinte. Saxo Bank a deschis un birou in Uruguay in 2012 pentru a avea grija de clientii nostri retail. A deschide atat de curand un nou birou, de data asta in Brazilia, o tara care creste atat de rapid, este extinderea logica a prezentei noastre in regiune, extindere de care suntem extrem de fericiti”. 

Lars Seier Christensen va participa la ceremonia de deschidere si va tine discursul de inaugurare privind ceea ce poate oferi Saxo Bank investitorilor locali la Bas des Arts, Sao Paulo, joi, 3 octombrie 2013: www.saxobank.com.br/conferenciabrasil