Avangate a fost achizitionata de firma de private equity Francisco Partners din Silicon Valley

Data publicarii: 08-10-2013 | IT&C

Avangate, lider in piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, anunta achizitionarea companiei de catre Francisco Partners, o entitate de private equity din Statele Unite axata pe tehnologie. Pornind de la investitia romaneasca initiala, Avangate a cunoscut o crestere rapida, castigand increderea a peste 3.000 de producatori de software si servicii cloud din mai mult de 100 de tari. In ultimii cinci ani, compania s-a bucurat de o evolutie accelerata, construindu-si o prezenta puternica in Statele Unite si Asia, tehnologia Avangate beneficiind de o popularitate ridicata in randul clientilor importanti de renume mondial.

"Avangate se impune in fata jucatorilor "traditionali” si dicteaza o schimbare radicala in pietele de software, cloud si SaaS aflate intr-o continua expansiune”, mentioneaza Carl Theobald, CEO-ul Avangate. "Odata cu achizitia si infuzia de capital asigurata de Francisco Partners, vom accelera expansiunea globala a companiei si vom aduce oportunitati noi de avansare pentru angajatii din Romania si nu numai." 

Recent, Gartner Inc., lider mondial in cercetarea de piata in domeniul tehnologiei informatiei, a acordat Avangate distinctia de "Cool Vendor in E-Commerce". Compania a primit si alte numeroase recunoasteri internationale precum premiul CODiE pentru cea mai buna solutie de comert electronic si facturare "Best eCommerce and Billing Solution" si nominalizarea din partea revistei Red Herring in Top 100 cele mai inovative companii europene. In prezent, Avangate deserveste companii listate in Forbes 500, corporatii mari cat si IMM-uri.

"Lasand modestia la o parte, partenerii nostri au fost impresionati de nivelul de profesionalism, entuziasmul si unitatea de care da dovada echipa internationala a Avangate", mentioneaza Carmen Sebe, COO Avangate. "Ne bucura acesta oportunitate si asteptam cu interes sa lucram impreuna cu Francisco Partners pentru a trece la urmatorul nivel de dezvoltare a companiei, noi produse si cresterea intregului business. In perioada urmatoare, vom extinde echipa din Romania si in curand vom anunta si noi pozitii importante la nivel international. In continuare, filiala Avangate din Bucuresti va juca un rol cheie in cresterea companiei si asigurarea excelentei operationale a Avangate. ”

Pentru realizarea tranzactiei, Avangate a fost consiliata de Pagemill Partners, iar Francisco Partners de Navidar Group LLC. Edwards Wildman Palmer LLP a fost consultatul pe partea legala al Avangate, iar Shearman & Sterling LLP consultantul pe partea legala al Francisco Partners. Suma tranzactiei este confidentiala.