MFE: Guvernul a aprobat un imprumut de 820 de milioane de lei de la Trezorerie pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Data publicarii: 10-10-2013 | Finante-Banci

Guvernul Romaniei a aprobat un imprumut cu valoare de 820 milioane de lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, arata ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, miercuri, intr-un comunicat al MFE remis AGERPRES.

"Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 820 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Astfel, valoarea cumulata a imprumuturilor din Trezorerie alocate in acest an pentru efectuarea de plati catre beneficiari se ridica la aproximativ sapte miliarde de lei. Acum, cand avem toate programele operationale deblocate, trebuie sa intensificam platile catre beneficiari, sa continuam simplificarea sistemului si sa atragem sume cat mai mari din fondurile europene alocate pentru Romania", afirma ministrul Fondurilor Europene.

Totodata, potrivit comunicatului MFP, imprumutul aprobat in sedinta de Executiv de miercuri va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Mediu, respectiv Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Pe sume defalcate, MFE precizeaza ca pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POR a fost alocata o suma de aproape 290 milioane de lei, pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor POSDRU suma de circa 250 de milioane de lei, iar pentru beneficiarii POS Mediu o suma de aproximativ 248 de milioane de lei.

MFE mai reaminteste ca in cursul zilei de marti Comisia Europeana a a decis reluarea platilor catre Romania prin ultimul program care mai era pre-suspendat: Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. 

Sursa: AGERPRES