Romtelecom si BCR isi consolideaza parteneriatul strategic prin externalizarea serviciilor IT ale bancii catre Romtelecom

Data publicarii: 11-10-2013 | Finante-Banci

Romtelecom si BCR au semnat un contract pentru furnizarea de servicii de suport local IT, la nivel national, pentru cele peste 1.000 de puncte de prezenta ale bancii, reprezentand aproximativ 21.000 de echipamente. Contractul consolideaza parteneriatul strategic dintre cele doua parti, fiind complementar celui semnat intre Romtelecom, COSMOTE Romania si BCR in 2011 pentru servicii telecom integrate, cel mai mare asemenea contract de pe piata la acel moment. 

Ca urmare a castigarii procesului de licitatie organizat anul acesta de catre Banca Comerciala Romana, Romtelecom a inceput sa furnizeze bancii servicii de suport IT local. Serviciul consta in repararea, inlocuirea, instalarea si asigurarea de suport local pentru echipamentele hardware si aplicatiile software ale bancii, dar si remedierea eventualelor probleme aparute in infrastructura clientului.  

Pentru a furniza catre BCR serviciile solicitate, Romtelecom dispune de o echipa de pana la 350 de persoane care administreaza, de asemenea, necesitatile IT ale intregului portofoliu de clienti al Romtelecom pentru Serviciile IT interne si externe. Pe acest segment, Romtelecom furnizeaza suport, in prezent, pentru aproximativ 50.000 de echipamente, ale peste 50 de clienti. 

"Romtelecom a semnat cel mai mare contract din piata de telecom cu o banca, in 2011. Acela a fost punctul de plecare al unui parteneriat strategic cu BCR, fapt ce demonstreaza forta in crestere a Romtelecom in ceea ce priveste solutiile de business. Rezultatul acestei noi licitatii reflecta faptul ca Romtelecom are capabilitati IT&C unice, cu cele mai bune rezultate. Ne bucuram ca am livrat conform asteptarilor si multumim BCR pentru incredere. Obiectivul nostru pe segmentul business este sa continuam dezvoltarea solutiilor de ultima generatie pentru clienti de mari dimensiuni”, a declarat Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si COSMOTE Romania.


Romtelecom si COSMOTE Romania furnizeaza BCR, de asemenea, si servicii integrate de telefonie VoIP pe baza tehnologiei CISCO, servicii administrate VPN si servicii de voce si date mobile prin intermediul COSMOTE Romania. Contractul prevede, in plus, integrarea noilor echipamente de comunicatii, considerand pozitia unica a Romtelecom pe piata romaneasca prin intermediul statutului de partener Gold si al certificarilor primite de la Cisco.