Ce s-a schimbat la divizia de clienti bogati ai UniCredit Tiriac Bank dupa preluarea clientelei RBS

Data publicarii: 14-10-2013 | Finante-Banci

Divizia de private banking a UniCredit Tiriac Bank a ajuns la un portofoliu de circa 3.000 de clienti in urma tranzactiei finalizate la jumatatea acestei luni prin care banca a preluat intreaga clientela formata din persoane fizice a britanicilor de la RBS.

 Inainte de preluare, UniCredit avea circa 1.130 de clienti cu averi lichide de peste 200.000 de euro incredintate bancii sub forma de diverse pla-sa-mente. Insa nu toti cei aproximativ 2.350 clien-ti de top transferati de la RBS indeplinesc criteriul UniCredit de a avea active lichide de cel putin 200.000 de euro pentru a fi considerati clienti au-tentici de private banking. Totusi, UniCredit s-a angajat ca in-treaga clientela RBS din gama Royal Preferred Banking sa fie servita de divizia de private banking, cel putin pentru o vreme.

De asemenea, s-a dublat echipa de consultanti prin preluarea relationship managerilor de la RBS.

 "Am preluat si echipa RBS pentru a putea sa-i cunoastem mai usor pe noii clienti. Oricum relationship managerul este in centrul ofertei de private banking, increderea fiind elementul-cheie", spune Anca Eremia, directorul de private banking al UniCredit. Ea men-tioneaza ca toate conditiile de pret de la RBS se mentin, fiind schimbate numai codurile IBAN ale conturilor.

 Depozitele reprezentau principala forma de plasament folosita de clientii de top ai RBS. In schimb, UniCredit se concentreaza pe promovarea produselor de investitii.

 "Urmam o strategie de grup replicata pe fiecare piata si prin care transmitem periodic clientilor viziunea expertilor nostri pe toate clasele de active care pot fi accesate intr-o maniera care sa aiba sens. Evaluarile sunt revizuite lunar. Grupul propune cinci modele de portofolii calibrate pe principalele profiluri de risc, iar noi le adaptam. Nu facem insa portofolii discretionare, aceasta abordare fiind rezervata clientilor cu averi mari care sunt serviti prin Schoellerbank", explica Eremia.

 Portofoliul mediu in divizia de private banking a UniCredit se situeaza la 400.000 de euro, in timp ce varfurile ajung la cateva zeci de milioane de euro.

Sursa: ZF.ro