Agricover a lansat Creditul Instant, solutia de finantare intr-o singura zi a fermierilor mici si mijlocii

Data publicarii: 14-10-2013 | Finante-Banci

Agricover Credit, divizia de finantare a Grupului Agricover, a lansat Creditul Instant, pe baza caruia fermierii mici si mijlocii care detin culturi vegetale pot obtine finantarea dorita in aceeasi zi, fara garantii materiale.

 "Creditul Instant este o solutie de finantare ultra-rapida, gandita pentru fermierii care detin culturi vegetale pe suprafete cuprinse intre 100 - 400 de hectare. Pentru ca stim ca asteptarea ii poate costa recolta, venim in intampinarea lor cu acest produs bazat pe o aprobare extrem de rapida a finantarii. Reprezentantii nostri se deplaseaza la ferma, analizeaza situatia ei si pe baza acesteia, finantarea se poate obtine in aceeasi zi, fara garantii materiale”, a explicat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit.

Astfel, pentru fermele cu suprafete cuprinse intre 100 si 249 de hectare, creditul acordat este de 50.000 de lei, iar pentru cele intre 250 si 400 de hectare se poate obtine o finantare de 100.000 de lei. Scadenta creditului este la recolta, iar produsul presupune un singur cost fix, capitalizat, transparent, neexistand comisioane ascunse.

Grupul Agricover, care are o experienta de peste zece ani in relatia cu fermierii, a mai lansat anul acesta doua produse de finantare inovatoare, care raspund necesarului punctual de capital al clientilor sai. Este vorba despre Creditul Pre-Intabulare, care permite obtinerea unui credit pentru cumpararea unui teren agricol chiar daca acesta nu este intabulat, si Creditul pentru utilaje second-hand. "Cunoastem foarte bine modul in care isi planifica fermierii businessul si ce urgente au in termeni de inputuri, utilaje, echipamente, terenuri, iar noi gandim solutii de finantare ca raspuns la aceste probleme”, a mai spus Robert Rekkers.

Agricover Credit este una dintre liniile de business ale Grupului Agricover cu cea mai mare crestere in ultimii ani. In primul semestru al anului 2013, profitul operational al Agricover Credit a fost de  8.600.000 de lei, cu 47% mai mare decat la 30 iunie 2012. Valoarea creditelor acordate in primul semestru al anului 2013 a fost de  253.239.000 lei, cu 87% mai mare fata de 30 iunie 2012 iar Grupul prognozeaza o crestere a plasamentelor cu cel putin 40% anul acesta.

Despre Agricover Credit 

Infiintata in 2008, Agricover Credit este singura institutie financiara non-bancara din Romania care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Cunoasterea si intelegerea activitatii agricole permit punerea la dispozitie a unei game variate de produse pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor intr-o maniera flexibila, adaptata nevoilor si caracteristicilor celor carora se adreseaza. Agricover Credit a inregistrat o crestere rapida ajungand, in numai cativa ani, sa fie unul dintre jucatorii importanti in finantarea producatorilor agricoli. 


Tag-uri: